Bölgenin ticareti terörle sarsılmaz

FETÖ'nün darbe girişiminin püskürtülmesi sonrası şimdi de terörle bölgesel iç çatışma hedefleyen şer odaklarına en anlamlı mesaj bölgenin ve Türkiye'nin iş dünyası temsilcilerinden geldi. 'Türkiye dimdik ayaktadır; yatırımlar ve ticaret durmaz' görüşünde birleşen iş dünyası, milli kararlılıkla terörün de üstesinden gelineceğine dikkat çekti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Ağustos 2016 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bölgenin ticareti terörle sarsılmaz

Özellikle Türk ve Kürt vatandaşlarının Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bir arada yaşadığı başlıca şehirlerden olan Elazığ, Van, Bitlis ve Gaziantep'teki terör saldırılarına karşı iş dünyası, milli birliğin ve milli ekonominin sarsılmayacağı mesajını verdi. Son günlerde gerçekleşen tüm saldırıları kınayan iş dünyası temsilcileri, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından terör saldırılarıyla Türkiye'ye diz çöktürülmeye çalışıldığını ancak buna da en iyi cevabı verdiklerine dikkat çekti. 'Ülke olarak dimdik ayaktayız; yatırımlar ve ticaret durmaz' mesajı veren hem bölgenin hem de Türkiye'nin muhtelif iş dünyası temsilcileri, birlik ve beraberlik bilinci oluşan kararlı bir Türkiye karşısında bölgenin ticaretinin artık terörden etkilenmeceğini kaydetti.

GAZİANTEP KENETLENMEYİ İYİ BİLİR

Gaziantep'teki terör saldırı sonrası Yeni Şafak'a konuşan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehrin son yıllardaki birlikteliğinin yanında, ticaret ve turizmdeki başarısının da terörün hedefi haline geldiğini söyledi. Gaziantep'in birlik ve beraberliğin simgesi olduğuna vurgu yapan Bartık, "İş dünyası olarak tüm ortamlarda ve şehirlerde memleketimizdeki birlikteliğe dikkat çekiyoruz. Bu saldırıyı beraberliğe vurulmuş bir hançer olarak değerlendiriyoruz. Fakat şunu çok iyi bilmeliler ki böyle bir terör eylemiyle bizleri asla yıldıramazlar. Gaziantep, bir ve beraberdir" dedi.

ŞİMDİ DE TAŞERONLUK MODA OLDU

FETÖ, DAEŞ ve PKK terörüyle Türkiye'yi dizginleme çabasının artık başarılı olamacağını anlatan Bartık, şöyle konuştu: "Bu güçler taşeron örgütleri aracılığıyla ülkemizde çeşitli saldırılar gerçekleştirerek, kendilerine asla fayda sağlayamayacaklardır. Canlar yok oluyor, mallar yok oluyor, insanımızı kaybediyoruz ama Türkiye dimdik ayaktadır." ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca da, son dönemde moda olan taşeron terör saldırılarına karşı tek vücut olmanın önemine vurgu yaptı. Koca, "Kendimize gelmek için odaklanmamızı bu noktalara yöneltmeli ve üzerimizde operasyon yapılamaması için gereken gücü toplamalıyız" diye konuştu.

KİRLİ HESAPLAR MİLLİ RUHA KARŞI KOYAMAZ

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yapılan her türlü kirli hesabın, milli ruh karşısında yenileceğinin altını çizdi. Bahçıvan, "15 Temmuz akşamı daha da güçlenen Türkiye'deki milli ruh karşısında her türlü kirli hesap ve plan başarısız olmaya mahkumdur" dedi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise terörist saldırı için şöyle konuştu: "Terörist odaklar, masum canlara son veren bu hain saldırılarla aynı zamanda kendi sonlarını da hazırlamaktadırlar."

GÜÇLÜ DURUŞ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, darbe girişimi sonrasında, bu terör örgütlerinin karşısında çok daha güçlü, kararlı ve birbirine bağlı bir Türkiye'nin var olduğunu vurguladı. Darbe girişimiyle emellerine ulaşamayan terör örgütlerinin, hain saldırılarla birlik ve beraberliğimizi hedef almaya çalıştığını dile getiren Vardan, "Türk iş dünyası olarak, bu saldırıları gerçekleştiren terör örgütleri ve bağlantılarına karşı güçlü duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

MİLLET OLARAK HAİNLERİN ENSESİNDEYİZ

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da millet olarak yaşanan tüm olaylarda dimdik ayakta kaldığıklarını ifade ederek, "Bilinmelidir ki yine ayaktayız ve teröre karşı etkin mücadelemiz devam edecek" açıklamasını yaptı. "Gün, teröre karşı birlik ve beraber olma günüdür" diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise terörü lanetleyerek, şu mesajı verdi: "Aziz milletimiz birdir, beraberdir, sonuna kadar bu hainlik ve çirkinliklerin karşısında dimdik duracaktır."

KAOS VE ÇATIŞMA TUZAĞINA DİKKAT

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, son dönemlerde oluşturulmaya çalışılan terör ortamının toplum kesimleri arasında provokasyon oluşturmaya dönük olduğuna dikkat çekti. Kadooğlu, terörün kaos ve çatışma ortamı tuzağına düşmeden, sorumluların bir an önce adalet karşısına çıkartılması için el birliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber